Imahét a Krisztus-hívők egységéért 2024

A 2024. évi ökumenikus imahét tematikáját és istentiszteleti rendjét az afrikai Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport készítette el.

Az imahét programadó témája: „Szeresd Uradat, Istenedet… felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27).

“Nagyon nehéz gazdasági és politikai viszonyok között kell az ott élő testvéreinknek Krisztusról tanúskodniuk és honfitársaik életkörülményein segíteniük. A menekültek többségi áradata ebből az országból érkezik Európába és Észak-Amerikába. Imádsággal és segítőkészséggel gondoljunk ezen az imahéten ennek a sok próbatételt megélt afrikai országnak a lakosságára és keresztény testvéreink mindennapjaira.

Példaértékű lehet a Burkina Fasó-i egyházak erőteljes ökumenikus egységkereső jelene abban is, hogy létrehozták a Chemin Neuf (Új Út) Közösséget. Tagjai azok, akik egy fedél alatt élve egyszerre ápolják a Szent Ignác-i hagyományt és a karizmatikus megújulást. Férfiak és nők, házasok és egyedülállók, felszentelt papok és nővérek, katolikusok és protestánsok, evangelikálok és ortodoxok, pünkösdiek és anglikánok megosztják mindennapi életüket, és közösen végzik a missziót. A híveknek ökumenikus képzéseket ajánlanak, így erősítik a felekezetek összetartozását és megújulását” – olvashatjuk a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa által kiadott imaheti füzet előszavában.

ImahetiFuzet2024

Admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.