Nagyváradon tartottak konferenciát

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége Isten kegyelméből 2021. augusztus 28-án tartotta meg évi nagy konferenciáját a Nagyvárad-újvárosi Református Egyházközség templomában. Nyitó áhítatot Fehérvári István Csaba, az örvéndi egyházközség lelkipásztora tartott a Galata 6:2-5 igeszakasz alapján: „Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza.”

A konferencia központi témája az eucharisztia témája köré épült. Az első előadást főtiszteletű Csűry István püspök úr tartotta, melyben az úrvacsoráról beszélt.  A második előadást Zsigmond József nyugalmazott lelkipásztor tartotta Ravasz László püspök úr közegyházi szolgálata címmel.  Az eseményen az egyházkerület különböző egyházközségeiből nyolcvan személy vett részt.

Admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük